meer beoordelingen

Onderhoud

Hoe moet ik mijn beixo onderhouden?

Onderhoud beixo zoals iedere andere fiets. Behalve dat het reinigen, smeren en spannen van de ketting niet meer nodig is!
Tip: breng anti-roestspray aan op de bouten en moeren en spuit de gehele beixo regelmatig in met siliconenspray en wrijf dit uit met een katoenen doek. Vuil hecht moeilijk op siliconen, zo blijft uw beixo langer mooi.

 

Waar vind ik de gebruiksaanwijzingen van mijn beixo?

De gebruiksaanwijzing vindt u in de doos. Bent u uw handleiding kwijt? Geen probleem, ze is hier te downloaden:
beixo-manual-2013 (3MB)

Hoe stel ik mijn beixo electra in?

Deze video laat zien hoe je de instellingen van je beixo electra kunt wijzigen:

Hoe moet ik de cardan-aandrijving onderhouden?

Er komt nauwelijks onderhoud aan te pas. Het is immers een gesloten systeem, 'sealed for life', en de olie in het systeem is hierop aangepast. Aangezien het achterwiel uitgenomen moet kunnen worden is de cardan-aandrijving hier niet volledig gesloten. Af een toe de tandwielen schoonmaken en een likje vet volstaat.

Een handleiding hoe de cardanas te onderhouden vindt u hier: handleiding-cardan (186K)

Een instructiefilm over het smeren van de cardan is hier te bekijken:

 
 

Hoe demonteer ik het achterwiel van mijn beixo?

Het demonteren van het achterwiel is erg eenvoudig, en kan zonder de cardanas te verwijderen gebeuren. Draai een paar schroeven en de wielbouten los en het wiel kan er worden uitgenomen. Aangezien het er maar op één manier inpast, is het terugplaatsen ook kinderlijk eenvoudig. Zeker in vergelijking met een fiets met een ketting en kettingkast.

Een instructiefilm over demonteren en monteren van het achterwiel:

Zijn er reserve-onderdelen leverbaar?

Ja, alle beixo onderdelen zijn los verkrijgbaar.

Kan mijn fietsenmaker beixo repareren?

Ja, een beixo kan door iedere fietsenmaker gerepareerd worden. En met uitzondering van de cardan-aandrijving zijn standaard onderdelen gebruikt die bij iedere fietsenmaker bekend zijn. Wij verwijzen u daarom voor reparaties in eerste instantie naar uw eigen fietsenmaker. Bestaat hier koudwatervrees, dan bellen wij uw fietsenmaker van te voren even op om het probleem uit te leggen en hem kennis te laten maken met beixo. Dit neemt in 99% van de gevallen alle twijfel weg.

Kan een beixo roesten?

Beixo is geheel van aluminium en roest dus nagenoeg niet. Om oxideren te voorkomen is beixo behandeld met een zeer sterke doorzichtige polyurethaanlak. Alle boutjes en moertjes zijn uitgevoerd in roestvast staal. Om in de toekomst oxidatie te voorkomen kunt u siliconenspray gebruiken. Weersomstandigheden en andere factoren kunnen wel oxidatie veroorzaken, daarvoor zijn wij niet aansprakelijk.

 
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.